8. července 2012

Hovězí maso s rajskou omáčkou

1 kg hovězího zadního, 2 malé rajské protlaky, 1 dl kečupu, cibule, kostka hovězího bujónu, 5 kuliček celého černého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 5 lžic oleje, 5 lžic mouky
Maso omyjeme a vložíme do studené vody, přidáme omytý bobkový list, nové koření, pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi 1 a 1/2 hodiny. Měkké maso zabalíme do alobalu. Do hrnce nalijeme olej, přidáme jemně nasekanou cibulku, mouku a osmahneme ji dorůžova. Zalijeme vývarem z masa. Přivedeme k varu, přidáme rajské protlaky, kečup a povaříme asi 10 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s rajskou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat