9. července 2012

Houbová smetanová omáčka

1/2 l mléka,200 ml kyselé smetany,1/41 vody,300-400 g čerstvých hub nebo20 g sušených hub,60 g Zlaté Hané,3 lžíce hladké mouky,středně velká cibule,30 g másla,mletý pepř,2 lžičky houbového koření,petrželová nať, sůl
Ze Zlaté Hané a mouky si připravíme jíšku v hrnci, který není nachýlný k připalování.Jíšku zalijeme vodou a mlékem,dobře rozšleháme a na mírném ohni vaříme.Houby očistíme, nakrájíme na plátky(sušené nejlépe den dopředu namočíme do vody) a dusíme na másle, ve kterém jsme před tím osmahli drobně krájenou cibuli. Měkké houby okořeníme,osolíme a přidáme do vařené jíšky. Na mírném ohni za občasného zamíchání ještě asi 5 minut povaříme. Sundáme z ohně a metličkou zamícháme do omáčky smetanu spolu s jemně sekanou petrželovou natí. Omáčku podáváme k bramborovým pokrmům, vařeným masům, popřípadě k těstovinám (nejlépe z amarantové mouky).

Žádné komentáře:

Okomentovat