10. července 2012

Mořská ryba zapečená

800 g mořské ryby,mrkev,petržel,plátek celeru,5 zrnek celého pepře,3 zrnka nového koření,2 lžičky rybí kořenící směsi, cibule, 70 g strouhanky,50 g másla,250 ml sladké smetany,ocet, voda, súl
Rybu zbavenou kůže povaříme asi 10 minut v slabě okyselené i osolené vodě s přidáním krájené kořenové zeleniny, cibule a koření (mimo kořenící směsi). Pak ji vyjmeme, vykostíme a plátky položíme do máslem vymazané zapékací misky.Na polovině másla osmahneme strouhanku a touto posypeme plátky ryby, které jsme již předtím zlehka posypali rybí kořenící směsí. Pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a podlijeme smetanou.V předehřáté troubě prudce zapečeme . Zapečenou mořskou rybu podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat