10. července 2012

Kuře na kari s jogurtem

středně velké kuře2 lžíce oleje,cibule,stroužek česneku, jablko, 50 g loupaných mandlí nebo pistáciových oříšků,malá sklenice meruněk,1/41 bílého vína,2 lžičky kari koření,lžička sušeného feniklu,šťáva z citrónu,lžička mletého zázvoru,250 ml smetany na šlehání,kelímek jogurtu,sůl
Vykuchané kuře omyjeme, osušíme plátěným ubrouskem a rozdělíme na jednotlivé porce. Tyto osolíme a na rozpáleném oleji osmahneme ze všech stran.Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.Jablko oloupeme, odstraníme jádra a pokrájíme na plátky. Česnek jemně rozsekáme. Vše přidáme do tuku ke kuřeti a asi 5 minut smažíme. Poté posypeme kořením, přilijeme bílé víno, smetanu a zlehka promícháme. Vše při mírné teplotě dusíme asi 30 minut (dokud není maso měkké). Pak nádobu sejmeme z ohně a necháme v ní prohřát půlky meruněk. Dochutíme citrónovou šťávou a podle potřeby dosolíme. Krátce před podáváním ozdobíme jednotlivé porce bílým jogurtem a posypeme loupanými mandlemi krájenými na nudličky, anebo pistáciovými oříšky.Kuře na kari s jogurem podáváme s dušenou rýží

Žádné komentáře:

Okomentovat