9. července 2012

Hroznový koktail se sýrem

250 g eidamu, anebo i Kamadet,100 g Nivy,hlávka salátu,150 g zeleného a 150 g modrého hroznového vína,3 lžíce oleje, chemicky neošetřený pomeranč,2 lžíce lihového octa,mletý bílý pepř,sůl
Salát očistíme, opereme a rozebereme na jednotlivé listy, které natrháme na menší kousky. Vinné hrozny opereme, rozpůlíme a vybereme z nich jadérka. Pak pokrájíme sýr na drobné kostičky. Všechny upravené přísady dáme do mísy a opatrně smícháme.Poté v horké vodě omyjeme pomeranč a nájemném struhadle ostrouháme kůru. Pak jej rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu, kterou smícháme s octem. Nálev osolíme a opepříme. Nakonec po kapkách pomalu vešleháme olej a přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče. Salát v míse přelijeme zálivkou, vše dobře promícháme a uložíme do chladničky uležet.Hroznový koktail se sýrem servírujeme v koktailových sklenicích s banketním pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat