8. července 2012

Houbová omáčka

základní omáčka, 150 – 200 g hub nebo 100 g sušených hub jaké to záleží na vaší chuti, 30 g cibule, 10 g másla, lžička kmínu, petržel

Čerstvé houby opereme, dobře očistíme, nakrájíme na drobné kousky.Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka.Měkké houby přidáme do omáčky a ještě povaříme. Do hotové omáčky přidáme usekanou čerstvou petrželku.Jak udělat základní omáčku: 30 g mouky, 30 g tuku, 0,5 vody nebo vývaru z kostí, sůl. Mouku dáme na rozpuštěný tuk a opražíme ji do světle růžova. Postupně ji rozvaříme, až je hladká, osolíme ji a vaříme 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat