11. července 2012

Jahodová pěna

500 g jahod,400 ml mléka,30 g pšeničné krupice,žloutek,2 bílky, 5 lžic cukru,2 lžíce mandlových lupínků, sáček vanilinového cukru
Jahody omyjeme a rozkrájíme na poloviny.Pak prosypeme 2 lžícemi cukru a necháme proležet. Mezitím opražíme mandlové lupínky (mandle svaříme ve vodě, sloupneme slupky a ostrým nožem nakrájíme jemné plátky).Mléko nalijeme do hrnce (který není náchylný k připalování) a metličkou rozšleháme žloutek. Vše uvedeme do varu a poté zasypeme za stálého míchání krupici. Dále již není nutný var. Hotovou krupičnou kaši během chladnutí několikrát promícháme. Bílky vyšleháme spolu se zbylým cukrem v pevný sníh. Poté obě hmoty zlehka promícháme. Jahody rozdělíme do pohárů-misek a ty zalijeme krupicovou pěnou. Hotovou pěnu v pohárcích zdobíme upravenými mandlemi a jahodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat