8. července 2012

Koprová omáčka dle naších babiček

3,5 dl sladké smetany nebo mléka, 30 g hl. mouky,  0,5 dl kyselé smetany, kávová lžička cukru, lžíce usekaného kopru, sůl, ocet, žloutek nebo 2 vejce a 10 g másla

Kyselou smetanu nebo mléko přivedeme do varu V 1,5 dl smetany dobře promícháme rozkvedlanou mouku, za stálého míchání ji přilijeme do vařící smetany a necháme vařit 5-10 min na mírném ohni povařit. Omáčku zjemníme tím, že žloutek rozmícháme v trošce oddělané omáčky a pak vlijeme do hotové omáčky a chviličku povaříme. Pak ještě jak kdo má rád můžeme přidat uvařené vejce na hniličku nebo na tvrdo.Příloha je k této moc dobré omáčce doporučovaná knedla, vařený brambor. Nakonec se přidává kopr čerstvý nebo sterilovaný podle toho co je zrovna dostupné.

Žádné komentáře:

Okomentovat