9. července 2012

Kopřivová polévka se smetanou

3 hrsti mladých výhonků kopřiv,40 g Zlaté Hané,40 g hladké mouky,1/21 mléka,1/41 smetany na šlehání,1/2 kostky Masoxu, 1/3 l vody,lžička česneku - tekutého koření, 2 stroužky česneku, bílý mletý pepř, sůl
Kopřivy opereme a odebreme nejpěknější lístky na zdobení. Zbytek kopřiv drobně nakrájíme. Ze Zlaté Hané a moukysi připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme vychladlým vývarem z masoxu a mlékem. Uvedeme do varu, přidáme krájené kopřivy, česnek, pepř a sůl. Na mírném ohni a za občasného míchání asi 15 minut vaříme. Před ukončením varu přilijeme smetanu a polévku necháme pouze projít varem. Na talíří zdobíme lístky kopřiv.

Žádné komentáře:

Okomentovat