8. července 2012

Cibulová omáčka

4 cibule, 2 lžíce másla, lžíce hladké mouky, 0,5 l masového nebo zeleninového vývaru, několik kapek polévkového koření nebo podravky,žloutek, jablko, šťáva z 0,5 citronu
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ji dozlatova na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, za stálého míchání zředíme studeným vývarem, našleháme a při mírné teplotě povaříme.Omáčku pak rozmixujeme, osolíme, ochutíme kořením a žloutkem rozmíchaným v šálku vody nebo vývaru. Oloupané jablko velmi jemně nastrouháme, promícháme s citronovou šťávou a vmícháme do omáčky.Pozn: můžeme přidat i jednu menší nastrouhanou mrkev, omáčka má pak lepší barvu. Podáváme s vařeným masem, uzeninou nebo i natvrdo vařeným vajíčkem a knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat