10. července 2012

Slepičí medailonky

vykostěné maso z půl slepice (asi 300 g),250 g vepřového masa, cibule, 2 rohlíky,250 ml mléka,30 g slaniny, vejce,0,5 lžičky muškátového květu,2 lžíce sekané petrželové natě, sůl, olej na smažení
Očištěné, opláchnuté a vykostěné maso ze slepice, vepřové maso i slaninu nakrájíme.Poté spolu s v mléce namočenými rohlíky, cibulí pomeleme na masovém mlýnku. V misce osolíme, okořeníme, přidáme vejce, sekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme.Hmotu rozdělíme na 16 dílků a z nich kulaté medailonky. V pánvi rozpálíme olej a na něm maso opečeme do zlatova po obou stranách.Slepičí medailonky podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat