9. července 2012

Jemná omáčka z kečupu

1/41 sladké smetany,1/41 mléka,150 g zeleniny (mrkev, petržel, celer),velká cibule,lžíce hladké mouky,1/2 l vody,kostka masoxu,100 g kečupu,3 lžičky kořenité směsi italské,citrónová šťáva, cukr-sladidlo, sůl, 50 g másla
Cibuli drobně nakrájíme a přidáme na zpěněné máslo. Za stálého míchání zpěníme,přilejeme vývar z masoxu a strouhanou očištěnou zeleninu. Vše na mírném ohni dusíme tak dlouho, až je zelenina měkká a pak ji rozmixujeme. Do tohoto polotovaru přidáme kečup i mléko rozšlehané s moukou. Poté ještě vaříme asi 10 minut, osolíme, okořeníme a podle vlastní chuti osladíme i okyselíme.Po ukončení varu omáčku zjemníme zamícháním smetany.Tuto omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu, k těstovinám a i k sýrovým pokrmům.

Žádné komentáře:

Okomentovat