3. června 2012

Sýrová Pizza


Do hrnečku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr (nebo sladidla vhodná pro tepelnou úpravu, ale množství, které je uvedené na 5g cukru) a v teple necháme vzejít kvásek, přibližně 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které nelepí. Položíme na pomoučený vál a důkladně prohněteme. Jestliže se těsto stále lepí, přidáme ještě mouku. Potom je uložíme zpět do mísy, posypeme trochou mouky, aby těsto neokoralo, a přikryté utěrkou necháme v teple kynout tak dlouho, dokud svůj objem nezvětší přibližně na dvojnásobek, což jsou asi 2 hodiny. Po vykynutí těsto ručně zapracujeme, rozdělíme na jednotlivé bochánky a vytvarujeme placky.Každou placku zakapeme olivovým olejem, rozdělíme na čtvrtiny a poklademe čtyřmi druhy strouhaného sýra, posypeme oreganem nebo sekanou čerstvou bazalkou a pečeme v troubě dozlatova. Hotovou pizzu ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat