9. června 2012

Nezkazitelný máslový krém


Nejlépe den předem uvaříme pudink z 1 sáčku pudinku a 400 ml mléka. Osladíme více, než jsme zvyklí, sladkost se totiž následně sníží díky množství dalších přísad. Do ještě horkého pudinku dobře rozmícháme ½ másla (125 g), přikryjeme fólií nebo alobalem a necháme vychladnout. V míse našleháme do pěny ½ kostky stelly nebo jiného margarínu na pečení a ½ kostky másla. Aby to šlo dobře, musí mít tuk pokojovou teplotu. Je třeba šlehat tak dlouho, až hmota zesvětlá a viditelně zvětší svůj objem zhruba o třetinu. Nakonec za stálého šlehání přidáváme po lžících připravený pudink (také pokojové teploty, jinak hrozí sražení nebo rozpuštění krému).

Žádné komentáře:

Okomentovat