6. června 2012

Koblížky z trouby


0,5 kg hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, žloutek, 40 g cukru krupice, 50 g másla, špětka soli, vanilkový cukr,kostka droždí (kvásek)
na potření: kousek másla,lžička rumu

Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hod vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat