6. června 2012

Šťouchaná buchta


35 dkg polohrubé mouky, 12-15dkg cukru, prášek do pečiva, 12 dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli
poleva : 18 dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 20-25 dkg práškového cukru, 4 dkg kakaa

Mouku, cukr, prasek do peciva a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".
Poleva - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení. Polevu necháme chvíli schladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.


Žádné komentáře:

Okomentovat