4. června 2012

Kapr s knedlíkem


porce kapra, sůl, máslo, mrkev, celer, petržel kořen, cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, bílé víno, vývar rybí, jíšku, nakládané kapary, houskový knedlík

Porce kapra osolíme, a dáme odležet do lednice. Do kastrolu vymazaného máslem dáme na plátky nakrájenou mrkev, kořenovou petržel, celer, cibuli a přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, a vše osmažíme, až je zelenina skoro měkká. Vložíme porce kapra, lehce osmažíme, podlijeme bílým vínem, pod poklicí udusíme do měka. Porce kapra vyndáme, zeleninu propasírujeme (scedíme), přidáme vývar nejlépe rybí, ještě trochu vína, světlou jíšku, a uvaříme omáčku. Na závěr přidáme nasekané nakládané kapary. Vložíme porce kapra a necháme je prohřát. Podáváme s knedlíkem nejlépe vídeňským.

Žádné komentáře:

Okomentovat