porce kapra, sůl, máslo, mrkev, celer, petržel kořen,
cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, bílé víno, vývar rybí, jíšku, nakládané
kapary, houskový knedlík
Porce
kapra osolíme, a dáme odležet do lednice. Do kastrolu vymazaného máslem dáme na
plátky nakrájenou mrkev, kořenovou petržel, celer, cibuli a přidáme bobkový
list, nové koření, celý pepř, a vše osmažíme, až je zelenina skoro měkká.
Vložíme porce kapra, lehce osmažíme, podlijeme bílým vínem, pod poklicí udusíme
do měka. Porce kapra vyndáme, zeleninu propasírujeme (scedíme), přidáme vývar
nejlépe rybí, ještě trochu vína, světlou jíšku, a uvaříme omáčku. Na závěr
přidáme nasekané nakládané kapary. Vložíme porce kapra a necháme je prohřát.
Podáváme s knedlíkem nejlépe vídeňským.
Žádné komentáře:
Okomentovat