Mouku,
vejce a cukr dáme do šlehače a ušleháme do pěny. Pečící plech vyložíme papírem
na pečení (i ze stran), který lehce potřeme olejem. Ušlehanou hmotu na plech
rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Jakmile
těsto začne zlátnout a na okrajích plechu se "odděluje", je upečené.
Jakmile trochu vychladne (ale musí být ještě teplé), sejmeme ho z plechu a i s
pečícím papírem zkusíme zatím ještě prázdnou roládu zavinout. Protože je ještě
vláčná, dobře se tvaruje. Zatím si připravíme krém - postupujeme podle návodu
na zakoupeném polotovaru na světlý máslový krém. Čerstvé jahody opláchneme,
necháme okapat, odstraníme stopky a jahody nakrájíme na poloviny nebo na
čtvrtiny. Použijeme-li kompotované jahody, necháme je na sítku okapat a v
případě potřeby je také pokrájeme. S použitím zmražených jahod nemám příliš
zkušeností, ale jistě by to také šlo. Roládu opatrně rozvineme, potřeme na
vnitřní straně krémem, rovnoměrně poklademe jahodami a znovu pevně zavineme.
Při tomto posledním zavinování odstraňujeme papír na pečení, který nám až dosud
pomáhal při manipulaci s roládou. Hotovou roládu zabalíme pevně do alobalu a
necháme v chladu trochu ztuhnout. Před podáváním ji můžeme pocukrovat nebo
ozdobit šlehačkou a čokoládou.
Poznámka: Lze samozřejmě vymyslet i další varianty této rolády, podle toho jaké drobné ovoce máte k dispozici. Velice dobře chutná a vypadá i s borůvkami nebo s malinami.
Poznámka: Lze samozřejmě vymyslet i další varianty této rolády, podle toho jaké drobné ovoce máte k dispozici. Velice dobře chutná a vypadá i s borůvkami nebo s malinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat