3 vejce, 220 g cukru, 115 g polohrubé mouky, lžička
prášku do pečiva, špetka soli, 6 lžic rumu, 80 g sekaných opražených mandlí, 300
ml jahodového pyré
poleva: čokoláda na vaření, 2 lžíce másla
poleva: čokoláda na vaření, 2 lžíce másla
Z poloviny cukru, tří vajec, mouky, soli a
prášku do pečiva ušleháme těsto, které rozetřeme na plechy vymazaný tukem a
vysypaný hrubou moukou a upečeme v troubě asi při 200 stupních C. Vychladlý
plát rozdělíme na dvě části. Jednu část rozdrobíme a smícháme s jahodovým pyré,
mandlemi a rumem a s druhou polovinou cukru. Touto směsí potřeme druhý plát
těsta a uhladíme. Povrch polijeme čokoládovou polevou.
Poznámka : Jahodové pyré si připravíme rozmixováním jahod (čerstvých či rozmražených).
Poznámka : Jahodové pyré si připravíme rozmixováním jahod (čerstvých či rozmražených).
Žádné komentáře:
Okomentovat