6. června 2012

Roláda s jahodovou šlehačkou


6 vajec, 60 g moučkového cukru, 30 g hladké mouky, 30 g polohrubé mouky,500 ml smetany ke šlehání, 2 ztužovače šlehačky, 500 g jahod, 2 lžíce moučkového cukru

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zamícháme cukr, žloutky a mouku.Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Upečené těsto vyklopíme na utěrku pocukrovanou trochou moučkového cukru, odstraníme pečící papír a těsto i s utěrkou svineme do roláda. Když těsto vychladne, tak ho potřeme jahodovou šlehačkou a opět svineme. Roládu necháme před podáváním asi dvě hodiny v chladničce ztuhnout. 
Jahodová šlehačka: Ušleháme smetanu společně se ztužovači a cukrem. Vmícháme na drobné kousky nakrájené jahody.

Žádné komentáře:

Okomentovat