Pikantní ořechová roláda
těsto: 5 vajec,
špetka soli, 150 g
krupicového cukru, 30 g
hladké mouky, 70 g mletých ořechů, lžíce oleje
dále: pikantní marmeláda (višňová nebo rybízová), trochu čokoládového
krému, šlehačka
Bílky se špetkou soli
šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom
zašleháme žloutky a olej. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy. Rozetřeme
na plech vyložený papírem na pečení a rychle upečeme ( 6 - 7 minut při 200°C). Upečený plát
vyklopíme na čistý papír na pečení, papír na kterém se pekl sloupneme, položíme
zpátky a těsto i s oběma papíry srolujeme a necháme vychladnout. Studenou
roládu rozmotáme, potřeme vrstvou marmelády, na ni rozetřeme krém a srolujeme
zpátky. Dáme ztuhnout do ledničky. Povrch rolády ozdobíme ušlehanou šlehačkou,
můžeme posypat čokoládovou rýží nebo kousky oříšků nebo jinými ozdobami.
Žádné komentáře:
Okomentovat