4
králičí stehna nebo králičí zadek (stehna a hřbet),50 g slaniny, sůl, pár
větviček čerstvé rozmarýny
na marinádu-
4 lžíce olivového oleje,šťáva a nastrouhaná kůra z citronu,lžíce
francouzské hořčice,150 ml bílého vína,mletý pepř,3-4 stroužky prolisovaného česneku,pár snítek
čerstvého tymiánu
Králičí stehna omyjeme studenou vodou, osušíme a důkladně odblaníme. Můžeme je
ještě rozdělit na menší části a protáhnout je proužky slaniny nebo ostrým nožem
uděláme do masa otvory, do kterých vsuneme klínek slaniny. Maso ještě protkneme
pevnějšími větvičkami rozmarýny, zbytek bylinek použijeme do marinády. V misce
smícháme všechny suroviny na marinádu a přelijeme jí připraveného králíka. Přikryjeme a necháme
v chladu odležet nejlépe do druhého dne. Rozpálíme si gril a grilovací mřížku
potřeme olejem. Maso nejdříve opečeme ze všech stran ve střední části grilu a
potom ho přemístíme blíže ke krajům grilujeme za častého otáčení potírání
zbylou marinádou asi 20 minut, dokud není propečené. Upečené porce stáhneme
grilu, osolíme a přikryté necháme asi 5 - 10 minut odpočívat. Podáváme s bílým
pečivem a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat