7. června 2012

Marinovaný grilovaný králík s rozmarýnem

4 králičí stehna nebo králičí zadek (stehna a hřbet),50 g slaniny, sůl, pár větviček čerstvé rozmarýny
na marinádu- 4 lžíce olivového oleje,šťáva a nastrouhaná kůra z citronu,lžíce francouzské hořčice,150 ml bílého vína,mletý pepř,3-4 stroužky prolisovaného česneku,pár snítek čerstvého tymiánu


Králičí stehna omyjeme studenou vodou, osušíme a důkladně odblaníme. Můžeme je ještě rozdělit na menší části a protáhnout je proužky slaniny nebo ostrým nožem uděláme do masa otvory, do kterých vsuneme klínek slaniny. Maso ještě protkneme pevnějšími větvičkami rozmarýny, zbytek bylinek použijeme do marinády. V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a přelijeme jí připraveného králíka. Přikryjeme a necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne. Rozpálíme si gril a grilovací mřížku potřeme olejem. Maso nejdříve opečeme ze všech stran ve střední části grilu a potom ho přemístíme blíže ke krajům grilujeme za častého otáčení potírání zbylou marinádou asi 20 minut, dokud není propečené. Upečené porce stáhneme grilu, osolíme a přikryté necháme asi 5 - 10 minut odpočívat. Podáváme s bílým pečivem a zeleninovým salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat