6. června 2012

Jahodový koláč s mramorovým piškotem


4 vejce, 150 g cukru krupice, vanilkový cukr, 100 g polohrubé mouky, 100 g škrobové moučky, lžička prášku do pečiva, 2 lžičky kakaového prášku, jahodová marmeláda, 500 g jahod,balíček čirého dortového želé

Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Smícháme mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva a zamícháme do pěny. Piškotovou hmotu rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné vmícháme kakový prášek. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji střídavě po lžíci tmavé a světlé piškotové hmoty. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Potom necháme korpus vychladnout. Povrch piškotu potřeme marmeládou a naskládáme na něj jahody. Želé připravíme podle návodu a jahody zasklíme. Necháme v chladničce ztuhnout. 

Žádné komentáře:

Okomentovat