4. června 2012

Kapr pečený se smetanou


4 porce kapra, sůl, 50 g másla, cibule, lžíce octa, 0,5 lžičky tymiánu, několik kuliček pepře, 1/4 l zakysané smetany

Protože se kapr při této úpravě snadno rozpadá, připravujeme tímto způsobem nejlépe již připravené porce kapra. Pekáč dobře vymažeme tukem, a aby porce kapra nepřilehaly ke dnu, můžeme je podlo žit i několika špejlemi. Do pekáče pak vložíme po všech stranách osolené porce kapra, pokapeme je octem, posypeme oloupanou, nakrájenou cibulí i kořením a pečeme. Během pečení porce podléváme zakysanou smetanou. Kapr je hotový, když je do červena upečený. Opatrně, nejlépe lopatičkou ho z pekáče vyjímáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat