6. června 2012

Linecký koláč s vanilkovým krémema jahodami


300 g hladké mouky, 200 g másla, 80 g cukru krupice, žloutek
krém : 400 ml mléka, vanilkový pudink,  vanilkový cukr, 50 g moučkového cukru,60 g másla
dále : jahodová marmeláda, jahody


Z mouky, másla, cukru a žloutku vypracujeme těsto, které rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Těsto vidličkou několikrát propícháme, upečeme ve středně vyhřáté troubě a necháme vychladnout. Potom korpus potřeme jahodovou marmeládou, naplníme krémem a ozdobíme jahodami.
Krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme vychladlý pudink, až vznikne hladký krém.

Žádné komentáře:

Okomentovat