6. června 2012

Pudinkové řezy z jahodami


4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukr písek, 6 lžic horké vody, 0,5 prášku do pečiva, špetka soli
pudinková vrstva : 1 kg čerstvých jahod, 3 lžíce cukru, 1 dl vody, 2 vanilkové nebo jahodové pudinky

Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do bílé pěny, přimícháme mouku prosátou s práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh z bílků našlehaný se solí. Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 min.Očištěné a na půlky pokrájené jahody podlejeme asi 3 lžícemi vody a prudce je asi 3 min vaříme. Ve zbytku vody si rozmícháme pudinkové prášky a zavaříme do jahodové hmoty. Uvařený pudink ještě horký klademe lžící (aby se nestačil roztékat) na teplý piškot. Necháme vychladnout. Můžeme zdobit šlehačkou a zdobit lístkem máty. 


Žádné komentáře:

Okomentovat