4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukr
písek, 6 lžic horké vody, 0,5 prášku do pečiva, špetka soli
pudinková vrstva : 1 kg čerstvých jahod, 3 lžíce cukru, 1 dl vody, 2 vanilkové nebo jahodové pudinky
pudinková vrstva : 1 kg čerstvých jahod, 3 lžíce cukru, 1 dl vody, 2 vanilkové nebo jahodové pudinky
Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do
bílé pěny, přimícháme mouku prosátou s práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou
vmícháme sníh z bílků našlehaný se solí. Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme
těsto a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 min.Očištěné a na půlky
pokrájené jahody podlejeme asi 3 lžícemi vody a prudce je asi 3 min vaříme. Ve
zbytku vody si rozmícháme pudinkové prášky a zavaříme do jahodové hmoty.
Uvařený pudink ještě horký klademe lžící (aby se nestačil roztékat) na teplý
piškot. Necháme vychladnout. Můžeme zdobit šlehačkou a zdobit lístkem máty.
Žádné komentáře:
Okomentovat