maso z rejnoka, olej, hladká mouka, pepř, sůl, česnek
(nemusí být)
Maso z
rejnoků se často prodává ve větších kusech (od 0,5 -1 kg ). Proto rybu po
rozmrazení a důkladném omytí rozřežeme na menší, pokud možno stejné díly, o
váze asi 200g. Takto připravené porce rejnoka osolíme, opepříme a ještě potřeme
utřeným česnekem. Zakapeme citrónem, potřeme olejem a necháme v chladnu několik
hodin (nejlépe přes noc) odležet. Odleželé maso z rejnoka obalíme v hladké
mouce, do které můžeme přidat i trochu papriky či oblíbeného koření na ryby. Po
tom vše do zlatova upečeme v horkém oleji. Podáváme s různě upravenými
brambory, s bohatou zeleninovou oblohou a s různými studený mi majonézovými
omáčkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat