7. června 2012

Grilovaný pstruh s chilli a citronem

4 vykuchané a očištěné čerstvé pstruhy (asi po 250 g),1-2 dobře omyté citrony,4 tenké plátky másla,hrst natě hladkolisté petržele, trochu oleje na potření grilovací mřížky,sůl
na marinádu -5 lžic olivového oleje, šťáva z  citronu,3 prolisované stroužky česneku,1-2 chilli papričky nakrájené, sůl, mletý zelený nebo černý pepř
 
 Dopředu si rozpálíme gril. Celé očištěné pstruhy omyjeme a důkladně osušíme. Pak si nakrájíme citron na klínky a smícháme v misce všechny uvedené přísady na marinádu. Ryby uvnitř i vně dostatečně potřeme marinádou, do břišní dutiny každého pstruha vložíme ještě klínek citronu, plátek másla a část petrželové natě. Podle potřeby pak ještě pstruhy necháme chvíli odležet.
Připravené ryby přendáme na olejem potřenou grilovací mřížku nebo na alobal či speciální grilovací tácek a grilujeme po každé straně 7 až 10 minut. Během pečení pstruhy potíráme zbylou marinádou. Upečenou rybu osolíme, na talíři obložíme klínky citronu a posypeme zbylou petrželovou natí. Nejlépe chutná grilovaný pstruh s vařeným novým bramborem nebo jemným zeleninovým salátem. Ale venku na zahradě bude vám i vašim hostům šmakovat také s čerstvým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat