lžička chilli koření, 1/4 šálku světlého
piva, lžíce sojové omáčky, lžíce oleje, 0,5 lžičky cukru, 0,5 lžičky soli,
nadrobno nakrájená cibule, lžička plnotučné hořčice, několik kapek tabasca.
Připravujeme
za studena.
7. Havajská směs
1/4 šálku citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, lžička kari koření, lžička mletého zázvoru, lžička soli, 3/4 lžičky cukru,
stroužek česneku
Připravujeme
za studena. Stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s ostatními přísadami za
studena.
8.
Bazalková směs
lžička sušené nebo čerstvé
bazalky, 4 lžíce másla, lžíce citrónové šťávy, 3/4 lžičky soli, 1/4 lžičky
mletého pepře
Máslo rozehřejeme a pozvolna do něj všechny přísady přimícháme.
9. Mexická marináda
1/3 šálku oleje, nejlépe olivového, 2
stroužky česneku, 1/3 šálku vinného octa, 1/3 šálku jablečného džusu, lžička
chilli koření, lžička cukru, lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře
Na
rozehřátém oleji krátce osmažíme utřený česnek, vmícháme ocet, džus, chilli
koření, cukr, sůl, pepř a prohříváme za stálého míchání do zhnědnutí. Tata
marináda dodává kuřecímu a rybímu masu zlatavou barvu.
Žádné komentáře:
Okomentovat