7. června 2012

Grilovací směsi 2

Pivní směs

lžička chilli koření, 1/4 šálku světlého piva, lžíce sojové omáčky, lžíce oleje, 0,5 lžičky cukru, 0,5 lžičky soli,  nadrobno nakrájená cibule,  lžička plnotučné hořčice, několik kapek tabasca.

Připravujeme za studena.

7. Havajská směs


1/4 šálku citrónové šťávy, 2 lžíce oleje,  lžička kari koření, lžička mletého zázvoru,  lžička soli, 3/4 lžičky cukru, stroužek česneku

Připravujeme za studena. Stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s ostatními přísadami za studena.

8. Bazalková směs

lžička sušené nebo čerstvé bazalky, 4 lžíce másla, lžíce citrónové šťávy, 3/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře

Máslo rozehřejeme a pozvolna do něj všechny přísady přimícháme.


9. Mexická marináda


1/3 šálku oleje, nejlépe olivového, 2 stroužky česneku, 1/3 šálku vinného octa, 1/3 šálku jablečného džusu, lžička chilli koření, lžička cukru, lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře

Na rozehřátém oleji krátce osmažíme utřený česnek, vmícháme ocet, džus, chilli koření, cukr, sůl, pepř a prohříváme za stálého míchání do zhnědnutí. Tata marináda dodává kuřecímu a rybímu masu zlatavou barvu.

Žádné komentáře:

Okomentovat