7. června 2012

Grilovací směsi 1


Chilli směs

šálek rajčatové šťávy, 2 rozdrcené chilli papričky, 2lžíce cukru, 2 lžíce oleje,  lžička soli,  lžička worcestrové omáčky, 3 stroužky utřeného česneku.

Připravujeme za studena.

Medová směs

šálek jahodového džemu, 3 lžíce medu, lžíce oleje, lžíce vinného octa, lžička soli, půl lžičky skořice. 
Připravujeme za studena.

Zázvorová směs

4 lžíce přírodního cukru, 4lžíce vinného octa,  lžička soli, 3 lžíce sojové omáčky, lžíce oleje, lžička mletého zázvoru
Připravujeme za studena.

Sojová směs

1/4 šálku nakrájené cibulové natě, 1/3 šálku sojové omáčky, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce kečupu, lžíce oleje, lžička worcestrové omáčky
Připravujeme za studena.

Ostrá směs

2 lžíce oleje, cibule, stroužek česneku, 2/3 šálku kečupu, 2 lžíce vinného octa, 2 lžičky cukru,  lžička chilli koření, 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky ostré hořčice
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme ostatní přísady a vše asi 5 minut dusíme za stálého míchání na mírném ohni. Maso potřeme teplou směsí a po vychladnutí dáme uležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat