těsto : 80 g moučkového
cukru, 70 g hladké mouky, 25 g maizeny, 4 bílky, 6 žloutků, sáček vanilkového cukru, moučkový cukr na posypání utěrky
náplň : 200 g jahod, 5 plátků želatiny , 375 ml smetany ke šlehání, 150 g bílé
čokolády, 20 ml pomerančového likéru
zdobení : moučkový cukr a mleté vlašské ořechy
Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem aDruhý den krém vyšleháme a natřeme na piškotový plát. Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je rozložíme podél jedné z delších stran piškotu. Korpus stočíme a roládu necháme zatuhnout. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mletými ořechy.
Žádné komentáře:
Okomentovat