9. června 2012

Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami


těsto : 80 g moučkového cukru, 70 g hladké mouky, 25 g maizeny, 4 bílky, 6 žloutků, sáček vanilkového cukru, moučkový cukr na posypání utěrky

náplň : 200 g jahod, 5 plátků želatiny ,  375 ml smetany ke šlehání, 150 g bílé čokolády, 20 ml pomerančového likéru

zdobení : moučkový cukr a mleté vlašské ořechy

Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem a 20 g moučkového cukru. Do vzniklého krému vmícháme prosátou mouku a maizenu. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta.Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 až 15 minut. Upečený korpus překlopíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem a opatrně odstranímepečicí papír.Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Pak ji vymačkáme. Smetanu zahřejeme. Rozpustíme v ní čokoládu i želatinu a odstavíme ji. Když vychladne, dochutíme ji pomerančovým likérem a nejlépe na noc ji uložíme do chladničky.
Druhý den krém vyšleháme a natřeme na piškotový plát. Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je rozložíme podél jedné z delších stran piškotu. Korpus stočíme a roládu necháme zatuhnout. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mletými ořechy.


Žádné komentáře:

Okomentovat