Nadrobno
nakrájíme 150-200 g cibule, 2 stroužky česneku a několik oloupaných (předem
spařených) rajčat. Rozpálíme 1
dl olivového oleje, vložíme do něj cibulí a necháme
zesklovatět. Přidáme česnek, promícháme a vysypeme rajčata. Dusíme 3-4 minuty.
Poté vložíme asi 1 kg
krevet, jednu lžíci kečupu a po promíchání vlijeme1 dl bílého vína. Osolíme,
opepříme a přidáme podle chuti bobkový list. Necháme stejnoměrně dusit 12-15
minut. Před dohotovením zasypeme strouhankou (na zahuštění). Pokud vynecháme
kečup a rajčata, jde o způsob přípravy zvaný "bianko". Jako příloha
se hodí obyčejný bílý chléb a bílé víno.
Žádné komentáře:
Okomentovat