5. června 2012

Žabinec

brambory, pórek, uzené maso (krkovice), brokolice (může být imražená), smetana ke šlehání, sůl, pepř
Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na kolečka. Pórek také nakrájíme na kolečka, uzené maso na kostičky a brokolici rozebereme na růžičky. Na dno pekáčku naskládáme kolečka brambor, jemně (nebo spíše podle chuti) osolíme a opepříme. Posypeme pórkem, na něj položíme růžičky brokolice, jako další vrstva je uzené maso, potom zase pórek a vrstva brambor a opět posolíme a opepříme, brokolici jen osolím. Vše zalijeme sladkou smetanou a dáme asi na 20 minut zapéct. Potom pekáček vyndáme, nahoru naskládáme brokolici hezky hustě vedle sebe a dopečeme. Brokolice rychle změkne a zůstane zelená, proto je to žabinec. Vrstvit můžeme i několikrát, ale brokolice by měla být vždy navrchu.



Žádné komentáře:

Okomentovat