piškot : 4 vejce, 15 dkg moučkového cukru, 0,5 dl oleje, 1 dl teplé vody, 20
dkg polohrubé mouky, 0,5 prášku do pečiva
krém : 0,5 kg jahod, vanilkový pudink, 25 dkg másla, 20 dkg
moučkového cukru
Ušleháme vejce s
cukrem, přidáme olej a vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme péci na
vymazaný a moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Po upečení
necháme piškot vychladnout a připravíme si krém: Jahody
rozmixujeme, promícháme s vanilkovým pudinkem a uvaříme jako pudink. Utřeme
máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs.Když je piškot
vychladlý potřeme jej krémem. Polijeme buď čokoládovou polevou nebo poklademe
jahodami a zalijeme želatinou .
Žádné komentáře:
Okomentovat