6. června 2012

Jahodové řezy

piškot : 4 vejce, 15 dkg moučkového cukru, 0,5 dl oleje, 1 dl teplé vody, 20 dkg polohrubé mouky, 0,5 prášku do pečiva
krém : 0,5 kg jahod, vanilkový pudink, 25 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej a vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme péci na vymazaný a moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Po upečení necháme piškot vychladnout a připravíme si krém: Jahody rozmixujeme, promícháme s vanilkovým pudinkem a uvaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs.Když je piškot vychladlý potřeme jej krémem. Polijeme buď čokoládovou polevou nebo poklademe jahodami a zalijeme želatinou .

Žádné komentáře:

Okomentovat