Jde o
velmi jednoduchou roládu. Prášek do pečiva promícháme do mouky. Všechny
suroviny dáme do šlehače a šleháme, až se cukr úplně rozpustí. (Pozná se to
tak, že není slyšet narážení krystalků cukru do metel šlehače.) Chceme-li
roládu kakaovou, přidáme ještě vrchovatou lžíci kakaa. Na plech položíme papír na pečení tak, aby se na krajích zvedal přesně podle
hran plechu a potřeme ho olejem. Ušlehané těsto nalijeme na upravený papír a
rovnoměrně rozetřeme. Dáme péci do trouby na 200 stupňů. Těsto je upečené,
jakmile se na krajích trochu začíná oddělovat od papíru. Hned po upečení
"sklouzneme" těsto i s papírem z plechu - nejlépe na vál nebo velké
prkénko a ještě teplé těsto zkoušíme rolovat, ale zatím bez náplně. Při tomto
zkušebním rolování oddělíme také papír - jde to poměrně lehko. Jakmile těsto
vychladne, potřeme plát krémem nebo rybízovou zavařeninou. Máme-li k dispozici
čerstvé jahody, borůvky nebo višně, můžeme je přidat do krému. Lze použít také
kousky kiwi. Ovoce velmi hezky roládu osvěží. Roládu potom poměrně pevně
stočíme, zabalíme ji do alobalu a necháme trochu ztuhnout v chladnu. Před podáváním
ji pocukrujeme a krájíme na plátky.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat