filet z lososa, červená a žlutá paprika, cibule, jogurt,
kečup, bílé víno, ořechový olej, sůl, pažitka, citrónová šťáva, rybí vývar
faš: candát, veka, cibule, bílek, smetana, sůl
Z
mletého candátího masa, veky, bílku, smetany a soli vyrobíme fáš. Vykostíme
lososa a stáhneme z kůže. Posolíme, pokapeme citrónem, nakrájíme na plátky a
obalíme do fáše. Posypeme pažitkou a zabalíme do alobalu. Vaříme ve vodě na
mírném ohni asi 25 minut. Připravíme omáčky. Červenou omáčku připravíme tak, že
na oleji osmahneme cibuli, přidáme kečup a pokrájenou červenou papriku,
rozvaříme, rozmixujeme a zahustíme jogurtem. Žlutou omáčku vyrobíme obdobně ze
žluté papriky, kečup nahradíme vínem. Rybu podáváme s opečenými brambory,
teplou zeleninou a přelijeme omáčkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat