5. června 2012

Losos v candátové fáši


filet z lososa, červená a žlutá paprika, cibule, jogurt, kečup, bílé víno, ořechový olej, sůl, pažitka, citrónová šťáva, rybí vývar
faš: candát, veka, cibule, bílek, smetana, sůl

Z mletého candátího masa, veky, bílku, smetany a soli vyrobíme fáš. Vykostíme lososa a stáhneme z kůže. Posolíme, pokapeme citrónem, nakrájíme na plátky a obalíme do fáše. Posypeme pažitkou a zabalíme do alobalu. Vaříme ve vodě na mírném ohni asi 25 minut. Připravíme omáčky. Červenou omáčku připravíme tak, že na oleji osmahneme cibuli, přidáme kečup a pokrájenou červenou papriku, rozvaříme, rozmixujeme a zahustíme jogurtem.  Žlutou omáčku vyrobíme obdobně ze žluté papriky, kečup nahradíme vínem. Rybu podáváme s opečenými brambory, teplou zeleninou a přelijeme omáčkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat