8. června 2012

Námořnické kotlety

600 g vepřových kotlet bez kostí., 2 cibule., 8 stroužků česneku., 3 steril. okurky., menší plechovka sterilovaných., žampionů., 50 ml olivového oleje., 5 lžic rajského protlaku., šlehačka – lze nahradit kysanou smetanou., jíška Knorr., worchesterová omáčka., pepř

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worchesterové omáčky, zahustíme jíškou Knorr, mírně povaříme. Přilijeme šlehačku a dochutíme.
Příloha : Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme studenou vodou. Na suché pánvi opražíme pár lžic strouhanky a smícháme s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat