4. června 2012

Kapr pečený po cikánsku


6 porcí kapra po 150 g,sůl, mletý pepř, hladká mouka, olej na pečení, 100 g cibule, 3 zelené papriky, 120 g žampiónů nebo hříbků, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rajčatového kečupu, 100 ml červeného vína

Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě dorůžova. Mezitím si v kastrolu na troše oleje zpěníme nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba, přisolíme a společně vše znovu podusíme. Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citrónem. Podáváme teplé jako samostatný pokrm nebo studené jako večeři, k teplému pokrmu podáváme vařené brambory ke studenému chléb nebo slané rohlíky. Doba přípravy asi 40 minut, 1 porce přibližně 2420 kJ.

Žádné komentáře:

Okomentovat