l
kg zelených rajčat, l kg cibule, 500
g mrkve, menší květák, 10 červených paprik, menší hlávka
bílého zelí, malá hlávka červeného zelí, l kg okurek nebo oloupaných a semeníků
zbavených cuket, 2 lžíce soli
nálev
: připravený podle návodu na sáčku Deko, 0,5 l oleje
Všechnu
zeleninu dobře omyjeme, vadné části vykrájíme a rajčata nakrájíme na osminky,
cibuli nasekáme najemno, mrkev nahrubo nastrouháme, květák rozebereme na
růžičky a košťály nastrouháme, papriky nakrájíme na nudličky, zelí nastrouháme
a okurky nebo cukety nakrájíme na kostičky. Vše promícháme a osolíme. Necháme
do druhého dne prosolit. Zelenina pustí šťávu. Pak zeleninu znovu promícháme,
přelijeme horkým nálevem z Deka s olejem a rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme a
uschováme. Deko zeleninu dostatečně konzervuje, takže se nemusí sterilovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat