9. června 2012

Roládky s melounem


těsto: 6 vajec,140 g krupicového cukru,150 g hladké mouky, polohrubá mouka na posypání utěrky 

náplň: 500 g vodního melounu,100 g másla nebo Hery, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g moučkového cukru, 250 g měkkého tvarohu

Na těsto vyšleháme vejce s cukrem tak, že je nejdříve šleháme asi 5 minut v horké vodní lázni, pak nádobu vyjmeme a šleháme dalších 5 minut, dokud hmota nezhoustne. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ho v předehřáté troubě při 200 °C 12 minut. Upečený korpus ihned překlopíme na pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout. Pak opatrně stáhneme pečicí papír.
Z melounu vykrojíme 14 kuliček a odložíme je na ozdobení. Zbylou dužinu nakrájíme na proužky. Máslo nebo Heru necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme s vanilkovým i moučkovým cukrem. Přidáme tvaroh a dobře promícháme.
Piškotový korpus potřeme tvarohovou náplní a na ni rozložíme proužky melounu. Pomocí utěrky stočíme roládu, kterou zabalíme pevně do alobalu, aby udržela kulatý tvar, a dáme do lednice ztuhnout alespoň na 3 hodiny. Pak ji nakrájíme na plátky a ozdobíme kuličkami melounu.


Žádné komentáře:

Okomentovat