hlávka bílého zelí, sůl, 100 g veky, 5 lžic
mléka, 2 vejce, 60 g vařené šunky,60 g mletého vepřového masa, 2 cibulky,
olivový olej, 3 stroužky česneku, pepř, petrželová nať, 200 g libového jehněčího masa
, 2 cibule, 100 g mrkve, 100 g řapíkatého celeru, 60 g anglické slaniny,
tymián, 500 ml masového vývaru (bujón)
Z hlávky bílého zelí oddělíme 12 velkých
listů, omyjeme je a krátce povaříme v osolené vodě. Pak je vytáhneme,
propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Veku nakrájíme na kostičky a
pokapeme mlékem, šunku nasekáme a spolu s vejcem a vymačkanou vekou vmícháme do
mletého masa. Ze zbylé hlávky asi 100 g listů opereme, osušíme a nakrájíme na
nudličky. Šalotku nasekáme a se zelím ji opečeme na oleji. Přilisujeme 1
stroužek česneku, osolíme, opepříme a vmícháme petrželku.Jehněčí maso omyjeme,
osušíme, rozkrájíme na malé kostky, opečeme na rozehřátém oleji, osolíme a
opepříme. Jehněčí a zelí přidáme do mletého masa a promícháme, ovařené zelné
listy rozpůlíme. Tvrdá žebra z nich seřízneme. Náplň rozdělíme na listy a
vytvarujeme kulaté zelné balíčky. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupeme, mrkev a
celer omyjeme a oloupeme a nakrájíme na kostičky stejně jako anglickou slaninu.V
hrnci rozehřejeme olej, rozškvaříme na něm slaninu a osmahneme cibuli, česnek,
mrkev a celer. Přidáme tymián a okořeníme, navrch poklademe zelné balíčky,
zalijeme vývarem a přikryté pomalu dusíme asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat