mleté maso, vývar nebo kostka bujonu, 2 dl bílého vína,
tavený sýr, šlehačka, zelené olivy,Maizena, vejce, strouhanka, petrželka, pažitka, sůl,
pepř,cibule
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. K masu
přidáme vejce, cibuli a trochu strouhanky, osolíme a opepříme. Masovou směs
dobře zpracujeme a pak z ní vytvarujeme asi 12 kuliček. Do každé uděláme dírku,
vložíme do ní olivu a zase maso zakulatíme. Do hrnce dáme vývar a víno a pod pokličkou asi 10 minut vaříme. Do
vývaru dáme rozpustit sýr, zahustíme Maizenou rozmíchanou v trošce studené vody
a nakonec vmícháme šlehačku. Petrželku nebo pažitku opláchneme, oklepeme vodu,
osušíme a nasekáme nadrobno. Zbylé olivy také nasekáme nadrobno a společně s
pažitkou nebo petrželkou vmícháme do omáčky.
Žádné komentáře:
Okomentovat