300 g
prorostlého vepřového bůčku,100 g tvrdého sýra,mletá sladká paprika,mletý pepř,sůl,
tymián nebo bazalka,2 vejce, mléko, hladká mouka,tuk na smažení.
Bůček
vykostíme, jemně umeleme, přidáme jemně nastrouhaný sýr, koření, sůl, půl
vejce, 3 lžíce mléka a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce asi 2 hodiny,
proležet, pak z ní uděláme mensi tenké řízky.Ty postupně ponoříme do středně
hustého těstíčka připraveného z jednoho a půl vejce, 3 lžic mléka a asi čtyř
lžic mouky (těstíčko má být trochu hustší než na palačinky) a vkládáme je na
rozehřátý tuk. Usmažíme je po obou stranách dozlatova a podáváme s bramborovou
kaší a se zeleninovým salátem.Řízky jsou výborné také studené (s kečupem,
hořčicí, strouhaným křenem apod.).
Žádné komentáře:
Okomentovat