11. dubna 2012

Řízky z vepřového bůčku se sýrem


300 g prorostlého vepřového bůčku,100 g tvrdého sýra,mletá sladká paprika,mletý pepř,sůl, tymián nebo bazal­ka,2 vejce, mléko, hladká mouka,tuk na smažení.
Bůček vykostíme, jemně umeleme, přidáme jemně na­strouhaný sýr, koření, sůl, půl vejce, 3 lžíce mléka a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce asi 2 hodiny, proležet, pak z ní uděláme men­si tenké řízky.Ty postupně ponoříme do středně hustého těstíčka při­praveného z jednoho a půl vejce, 3 lžic mléka a asi čtyř lžic mouky (těstíčko má být trochu hustší než na palačinky) a vklá­dáme je na rozehřátý tuk. Usmažíme je po obou stranách dozlatova a podáváme s bram­borovou kaší a se zeleninovým salátem.Řízky jsou výborné také stu­dené (s kečupem, hořčicí, strouhaným křenem apod.).

Žádné komentáře:

Okomentovat