balíček
vyššího libovějšího bůčku asi 15
cm širokého, sůl, pepř, případně čili koření,najemno rozsekaný
česnek ze 2 stroužků,2 cibule,režná nit,1-2 dl horké vody
Bůček nařežeme podélně (po kosti) asi na 1/2 až 3/4
cm silné listy. Takto vzniklou knihu pečlivě popíšeme. Každý řez prosolíme
menší špetičkou soli (jemně mezi dvěma prsty), stejné tak špetičkou pepře a
zasypeme rozsekaným česnekem (ne třeným) a dle chuti přes jeden list můžeme
přidat na špičku nože čili koření (ale jen pro dospělé, kteří to chtějí opravdu
ostré). Pevně ovážeme režnou nití, vložíme do předehřáté remosky nebo pekáčku,
obložíme nahrubo pokrájenými cibulemi. Podlijeme horkou vodou a pečeme
dozlatova asi 1,5-2 hodiny. V případě potřeby podléváme menším množstvím další
vřelé vody.
Upečenou
knihu krájíme přične.
Žádné komentáře:
Okomentovat