11. dubna 2012

Bůčková kniha


balíček vyššího libovějšího bůčku asi 15 cm širokého, sůl, pepř, případně čili koření,najemno rozsekaný česnek ze 2 stroužků,2 cibule,režná nit,1-2 dl horké vody

Bůček nařežeme podélně (po kosti) asi na 1/2 až 3/4 cm silné listy. Takto vzniklou knihu pečli­vě popíšeme. Každý řez prosolí­me menší špetičkou soli (jemně mezi dvěma prsty), stejné tak špetičkou pepře a zasypeme rozsekaným česnekem (ne tře­ným) a dle chuti přes jeden list můžeme přidat na špičku nože čili koření (ale jen pro dospělé, kteří to chtějí opravdu ostré). Pevně ovážeme režnou nití, vložíme do předehřáté remosky nebo pekáčku, obložíme nahru­bo pokrájenými cibulemi. Podli­jeme horkou vodou a pečeme dozlatova asi 1,5-2 hodiny. V případě potřeby podléváme menším množstvím další vřelé vody. Upečenou knihu krájíme přične. 



Žádné komentáře:

Okomentovat