600 g méně tučného bůčku,sůl, mletý pepř, olej,lžíce hladké mouky,kousek bujónové kostky, mletá sladká paprika
nádivka : 60 g ostřejšího salámu nebo klobásy,olej,malá cibule,50 g žampiónů,4 lžíce strouhaného sýra, vejce, sůl, pepř
Vepřový bůček vykostíme, nakrájíme na čtyři plátky, rozklepeme je hodně do šířky, osolíme a opepříme. Poklade¬me je nádivkou, přeložíme v půli, okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami na závitky. Vložíme je do kastrolu vymazaného olejem, poprášíme moukou a mletou paprikou a krátce podusíme na malém plameni. Podlijeme je vodou, přidáme bujónovou kostku a dusíme pod poklicí, při tom je obracíme a podlévá¬me malým množstvím vody.Podáváme horké nebo studené.
Příprava nádivky: Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájené žampióny, krátce opečeme, zalijeme rozšlehaným vejcem a umícháme v řidší nádivku. Přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky, sýr, osolíme, a opepříme.
Žádné komentáře:
Okomentovat