14. dubna 2012

Masové kuličky v rajské omáčce


2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, velká konzerva rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, houska, 500 g mletého masa, 3-4 lžíce strouhanky, vejce, 3 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžíce italských bylinek, sůl, pepř, lžička cukru. 

Cibuli a česnek oloupeme, posekáme a orestujeme na oleji. Polovinu vyjmeme. Rajčata pokrájíme a spolu s protlakem vložíme k cibuli a vaříme asi 30 min. Housku namočíme v teplé vodě. Po chvíli ji vymačkáme a promícháme s mletým masem, odloženou cibulovou směsí, strouhankou, vejcem, parmazánem, bylinkami, solí a pepřem. Z hmoty vytvarujeme kuličky, které opečeme po všech stranách na oleji a poté je vložíme do omáčky a prohřejeme.Omáčku dochutíme solí a pepřem. Nejlepší příloha jsou špagety.

Žádné komentáře:

Okomentovat