2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce
oleje, velká konzerva rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, houska, 500 g mletého
masa, 3-4 lžíce strouhanky, vejce, 3 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžíce italských bylinek, sůl,
pepř, lžička cukru.
Cibuli a česnek oloupeme, posekáme a
orestujeme na oleji. Polovinu vyjmeme. Rajčata pokrájíme a spolu s protlakem
vložíme k cibuli a vaříme asi 30 min. Housku namočíme v teplé vodě. Po chvíli
ji vymačkáme a promícháme s mletým masem, odloženou cibulovou směsí,
strouhankou, vejcem, parmazánem, bylinkami, solí a pepřem. Z hmoty vytvarujeme
kuličky, které opečeme po všech stranách na oleji a poté je vložíme do omáčky a
prohřejeme.Omáčku dochutíme solí a pepřem. Nejlepší
příloha jsou špagety.
Žádné komentáře:
Okomentovat