13. dubna 2012

Zapékaný květák s mletým masem


střední květák ( mirně povařit ), 1-2 kg brambor, 50 dkg mletého masa, 4 papriky, 3 cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, ostrý kečeup nebo chilli koření, 6-8 vajec, 30 dkg nastrouhané cihly

3 cibule nakrájíme,osmažíme dozlatova jako na guláš.Přidáme utřený česnek podle chuti,papriky a dáme mleté maso dusit.Osolíme,opepříme,trochu kečupu nebo chilli,též podle chuti.Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.Květák scedíme,trochu ho rozmačkáme. Pekáč mírně vymažeme olejem a poklademe na dno brambory, květák, mleté maso, trochu majoránky, opakujeme vrstvy tak dlouho,až je pekáč plný.Dáme zapéct,až je to zlatavé rozšleháme 6-8 vajec s 30 dkg nastrouhané cihly,polejeme a dopečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat