Mleté maso promícháme s ořechy, rozšlehaným
vejcem, solí a Vegetou. Necháme ho v chladnu asi hodinu odležet a poté z něj
vytvarujeme několik menších karbanátků. Z mouky, vody a kypřícího prášku
ušleháme těstíčko a necháme ho chvíli odstát. Nemělo by být příliš husté.
Připravené masové placičky namáčíme v tomto těstíčku a smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme teplé – například s
bramborovou kaší nebo s čerstvou zeleninou v arabském chlebu.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. dubna 2012
Karbanátky s ořechy
500 g mletého vepřového masa, 2 lžíce mletých vlašských
ořechů, vejce, sůl, 2 lžičky Vegety speciál, 5 lžic hladké mouky, 7 lžic vody,
¼ lžičky prášku do pečiva
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat