500 g mletého vepřového masa, 500 g mletého hovězího masa,
2 rohlíky, 5 lžic mléka, 2 cibule, 2 feferonky, 2 vejce, lžička čerstvě mletého pepře, lžíce plnotučné
hořčice, lžíce strouhaného křenu, lžička Vegety speciál, lžička tymiánu , sůl, strouhanka na obalení
Rohlíky nakrájíme na kousky a povlažíme
mlékem. Jakmile změknou, rozmačkáme je vidličkou na kousky a přidáme k masu.
Cibuli oloupeme, 2feferonky očistíme a jemně nasekáme. Přidáme k masové směsi
společně s vejci, pepřem, hořčicí, křenem, solí a kořením. Směs dobře
propracujeme, v misce uhladíme, přikryjeme a necháme v chladnu odpočinout. Může
odpočívat i do dalšího dne, dobře se proleží a chuť je ještě výraznější. Před
přípravou vytvoříme rukama karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance. Smažíme
na oleji. Podáváme s bramborovou kaší, ale výborné jsou také studené s čerstvým
chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat