mleté
maso ( cca 0,5 kg půl na půl), lilek, 5 rajčat, česnek. cibule, petrželka,
olej
Lilky
nakrájíme na zhruba 0,5 cm silné plátky, oslíme a necháme vyplakat - potom
přebytečnou vodu vyždímeme, mezitím si orestujeme cibuli s česnekem, spaříme si
a oloupeme 4 rajčata, nakrájíme na kostky a půlku z těchto rajčat dáme na pánev
a orestujeme, po chvilce přidáme ml. maso, osolíme a chvíli podusíme, pak si
vymažeme zapékací mísu, poklademe lilky, na ně dáme ml. maso, zbytek
pokrájených rajčat, pokryjeme lilkem a navrch dáme pokrájené rajče na plátky a
posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Je to vynikající třeba jen s pečivem -
teplé i studené nebo já dělám s kuskusem.
Žádné komentáře:
Okomentovat